Werkwijze

Werkwijze

 

Een natuurgeneeskundig consult verloopt iets anders dan u gewend bent bij uw reguliere dierenarts. Allereerst omdat ik voor een consult voor uw kat of hond bij u thuis kom. In het geval van paarden zal het consult op de eigen stalling of weide plaatsvinden. Het voordeel hiervan is dat het dier geen stress ondervindt vanwege het vervoeren en het op een onbekende plek zijn. Het dier is daardoor meer ontspannen en kan tevens geobserveerd worden in zijn eigen vertrouwde omgeving. Zeker voor katten is deze werkwijze veel prettiger.

Omdat er niet alleen naar de klacht maar juist naar de onderliggende oorzaak van de klacht gezocht wordt vraagt een natuurgeneeskundig consult meer tijd dan een consult bij uw reguliere dierenarts. Een 1e consultgesprek duurt ca. 1-1,5 uur, een vervolgconsult vraagt meestal minder tijd, zo’n 30-45 minuten. In dit gesprek wil ik van alles van uw dier weten: wat de huidige klacht is en welke ziektes of kwalen het eerder heeft gehad, maar ook waar het geboren is, hoe het opgroeien is verlopen, hoe het zich gedraagt tegenover u als eigenaar en tegenover soortgenoten en andere dieren, of er mee getraind wordt enz. Ook zal ik uw dier lichamelijk onderzoeken, afvoelen op energetische verstoringen en vitale functies observeren en meten zoals hartslag en ademhaling.

Van al mijn bevindingen maak ik daarna een uitgebreid verslag, compleet met een behandelplan en aanvullende adviezen. Dit alles stuur ik u binnen 2 dagen per email of desgewenst per post toe. Na afstemming met u kunt u de geadviseerde middelen ophalen op mijn adres of ik kan ze bij u thuis of op stal afleveren. De factuur volgt binnen enkele dagen via de email of desgewenst per post.